NL FR EN

VISIE

Als huisarts behandelen we alle leeftijden, van pasgeborene tot oudere. Voor al uw medische vragen kan u laagdrempelig bij uw huisarts terecht. Naast het medische bekijken we ook psychologische en sociale moeilijkheden, en proberen we zo een persoonlijke en integrale aanpak aan te bieden.

Naast behandeling doen we ook aan preventie, zoals advies over een gezonde levensstijl, vaccinatie van kinderen en volwassenen, begeleiding bij rookstop, screening naar kanker, etc…

Indien nodig zullen we u doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg, en zorgen we ervoor dat we de noodzakelijke medische gegevens (i.e. een samenvatting van het Globaal Medisch Dossier) doorgeven voor een gestroomlijnde doorverwijzing.

We streven multidisciplinaire zorg na, waarin wordt samengewerkt met kinesisten, diëtisten, specialisten, thuisverpleging, psychologen, … Als huisartsen werken we onderling nauw samen binnen eenzelfde praktijk. We overleggen wekelijks en volgen samen elkaars patiënten mee op.

We trachten steeds op een wetenschappelijk onderbouwde manier te blijven werken. Zo scholen we ons jaarlijks bij en bespreken we de nieuwe wetenschappelijke inzichten in de praktijk.

Onze huisartsenpraktijk werkt als opleidingspraktijk. Dr. Van Erkel en Dr. Van den Branden zijn erkend als praktijkopleider. Dit wil zeggen dat ze elk jaar een recent afgestudeerde arts verder opleiden, die zijn specialisatie tot huisarts aan het voltooien is. Een huisarts in opleiding (HAIO) kan veel leren uit de praktische ervaringen van een oudere arts en van de werking in een groepspraktijk. Andersom is ook de nieuwe visie en kennis van een HAIO waardevol voor de artsen die al langer in het praktijkveld staan.